Ambassador’s Cupin tuloksia

Written by Simo Siltanen on October 04, 2021

Ambassador’s cup on paketissa, saldona jälleen upea tukku mitaleita.💪🥳 Lauantaina kilpailitiin Vantaalla poomsessa ja ottelussa aikuisten ja juniorien voimin. Seuraa oli edustamassa iso joukkue kokeneita kettuja ja innokkaita ensikertalaisia erilaisissa rooleissa.

Heti alkuun erityismaininta Rolf Ekströmille, joka valittiin kisojen parhaaksi tuomariksi.

Tässä yhteenvetoa tuloksista.

OTTELU

Edistyneiden sarjoissa eli niin kutsutussa liigassa kilpailijoistamme tällä kertaa ainoana kultamitalille ylsi Väinö Pihlaja sarjassa kadetit -49kg. Väinö voitti molemmat päivän ottelunsa selkeällä erolla vastustajiin.

Hopeaa saavutti liigadebyyttinsä tehnyt Meah Stiller juniorityttöjen -63kg sarjassa. Meah avasi liigaurakkansa komealla 38-8 voitolla, mutta joutui finaalissa taipumaan sarjan maajoukkuedustajaa Vilma Hagelbergiä vastaan. Myös Helmi Härkönen sai kilpailuista hopeamitalin naisten -67kg sarjasta. Helmin omaan painoluokkaan -57kg ei ilmaantunut vastustajia, joten Helmi otteli ylemmässä painoluokassa.

Pronssimitalisteja ottelussa liigan puolella olivat Vertti Salminen (Miehet -80kg) ja Sonya Salutskij (D1 -37kg) ja Taranom Pazhuhan (junioritytöt -55kg).

Ahmet Polat ja alaikäisenä junioreissa otellut Bugrahan Akbabaöz eivät tällä kertaa saavuttaneet mitalisijoja sarjoissaan.

Liigalaisten lisäksi mukana oli myös lasten harrastajasarjojen ottelijoita. Kira Kabastakaia ja Olivia Vuori voittivat sarjojensa kultamitalit heti ensimmäisissä kilpailuissaan. Aniish Punaganti ja Ville Vähä-Sipilä tulivat hopealle.

Kiitokset ottelupuolen valmennuksesta Simolle, Marialle, Helmille ja Tomille.

Meah Stillerin komea pääosuma (Kuva: Sarah Salutskij)

POOMSE

Espoon kilpailijoista liigapuolella kultaa nappasivat junioritytöissä Mia Knutsson, U40 naiset sarjassa Kati Kuosmanen ja +40 sarjassa Johanna Nukari. Matti Huuskonen ylsi +40 miesten  sarjassa hopealle, Julia Korja junioritytöissä 4. sijalle ja +40 miesten sarjassa Tobias Bräutigam 5. sijalle. +30 pareissa Johanna ja Helsingin puolen Kim Rejman ottivat lisäksi vielä parisarjasta kultaa.

Harrastajien puolella sinisissä naisissa oli Espoolta komea edustus, saaliina Aino Koskiselle upeasti hopeaa, Tinka Kyrönsepälle 5. ja Lumia Bräutigamille 7. sija päivän isoimmassa sarjassa. Jenny Nyman nappasi diesel-naisissa 4. sijan.

Ja kiitokset valmennuksesta menevät tällä kertaa Matille ja Mialle.

Helsingin puolella Kim Rejman voitti miesten +40v sarjan kultaa. Boi Trieu Bao sai kadettien sarjasta pronssia. Jarkko Kilpeläinen ja Henry Suoniitty taistelivat kummatkin punamustien sarjassa, sijoittuen Jarkko 4. ja Henry 5. sijalle. Jarkko osallistui myös miesten diesel-sarjaan tullen 3. sijalle.

Naisten punamustien sarjassa Alice Laasonen sijoittui suorituksellaan hopealle ja Saana Aula sijoittui 5. sijalle. Vihreävöisten sarjassa Matleena Grönlund sai hopeaa, ja Ada Vornanen sijoittui 6. sijalle. Sinisten sarjassa Lotta Lepik sijoittui 3. sijalle.

Valmennuksesta kiitokset Joukolle.

Kuvassa tuore pronssimitalisti Boi seuranaan Jouko ja Alice.