Christian Hagmanille kansainvälinen liikesarjojen tuomariluokitus

Written by Tarja Röytiö on February 24, 2020

Wondoon on saatu kansainvälinen IR-tuomariluokitus, kun meidän oma Christian Hagman suoritti kansainvälisen tuomarikurssin sekä siihen liittyneen kokeen onnistuneesti läpi. Christianin eli Haden lähes 10 vuoden ura liikesarjatuomarina sai ansaitun korotuksen 12.2., kun World Taekwondo myönsi hänelle kansainvälisen liikesarjatuomarin 3rd Class IR -oikeudet.

Kurssi järjestettiin Rjazanissa, Venäjällä joulukuussa. Suomesta IR -oikeudet sai Haden lisäksi Yong taekwondon Jenni Pohjonen.

Tätä tärkeää virstanpylvästä tuomariurallaan Hade kommentoi näin:

”Vuonna 2011 alkanut poomsaetuomariurani huipentui joulukuussa 2019, jolloin osallistuin Rjazanissa, Venäjällä international referee- poomsaetuomarikurssille. Osallistujia tuli useasta eri maasta ja yhteensä kokelaita oli noin sata. Puolet osallistujista olivat ns. refresher-kurssilla päivittämässä tuomariluokitustaan ja osa taas oli kurssilla ensimmäistä kertaa.

Kolmepäiväiseen koulutukseen kuului mm. teorialuentoja, videoanalyysejä, fyysisiä harjoituksia sekä tarkkaa sääntöjen läpikäymistä. Kurssi huipentui neljäntenä päivänä näyttökokeeseen, johon kuului pisteidenantamiskoe, kirjallinen koe ja fyysinen koe, jossa piti esittää kaksi kouluttajan valitsemaa poomsaea pienryhmässä.

Kurssin tulokset julkistettiin vihdoin 12.2.2020: olin läpäissyt kurssin onnistuneesti yhdessä kahden muun suomalaisen tuomarin kanssa ja olen nyt virallisesti World Taekwondon hyväksymä IR-poomsaetuomari! Tämä tarkoittaa sitä, että tulen jatkossa tuomaroimaan enemmän myös ulkomailla. Suomessa on tällä hetkellä vain kolme aktiivista IR-poomsaetuomaria. Mahtava fiilis!”

Paljon onnea Hadelle tästä hienosta saavutuksesta ja toivotamme hänelle suurta tuomaroinnin iloa myös tuleville vuosille!