Helmi yhdeksänneksi olympiapainoluokkien EM-kilpailuissa 29.11.

Written by tero on December 16, 2019

Helmi Härkönen edusti Suomea ottelun olympiapainoluokkien EM-kilpailuissa Dublinissa 29.11.2019

Helmin sarja oli naiset -57kg, jossa Helmi kapusi yhdeksännelle sijalle. Ensimmäisessä ottelussa Helmi voitti täpärästi viimeisen sekunnin osumalla romanialaisen Liana Musteatan 5-4. Musteata on voittanut urallaan toistaiseksi mm. junioreiden euroopan mestaruuden ja saanut pronssia junioireiden maailmanmestaruuskilpailuista.

Toisessa ottelussaan Helmi kohtasi Riga Openissa lokakuussa voittamansa Klaudija Tvaronaviciuten Liettuasta. Otteluun mentiin hyvällä itseluottamuksella huolimatta siitä, että liettualaisen maailman ranking (17.) on noin sata sijaa korkeampi kuin Helmillä (114.). Ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta jatkoerässä liettualaiselle tämän kerätessä enemmän ”läheltä piti” osumia varsinaisten osumien puuttuessa.

Dublinin kilpailu paketoi Helmin kisakauden vuonna 2019. Kauden aikana Helmi saavutti ensimmäiset otteluvoittonsa aikuisten arvokilpailutasolla kesäuniversiadeissa ja nyt EM-kilpailuissa. Matkaan tarttui myös ensimmäinen mitali G1-tason olympiaranking kilpailuista. Hienosti sujuneen kauden myötä Helmin oma maailmanranking nousi vuoden aikana 50 sijaa (164 –> 114). Ensi vuoden aikana Helmin tavoitteena on nousta rankingissa 80 parhaan joukkoon.