Korean MM-kisoista pronssia Johanna Nukarille!

Written by Mari Aalto on May 13, 2022

Etelä-Korean Goyangissa järjestetyissä liikesarjojen MM-kilpailuissa saavutettiin kovia suorituksia.


Kilpailuihin lähti edustamaan Johanna Nukari (EHT) alle 50 naisten yksilösarjassa, ja yli 30 pareissa Kim Rejmanin (HTKD) kanssa. Kim Rejman kisasi myös alle 60 miesten yksilösarjassa. Mia Knutsson (EHT) valittiin edustajaksi alle 30 naisten yksilösarjaan, mutta ei päässyt matkaan positiivisen pcr-testin takia. Valmentajana Johannalla oli mukana Essi Labart.

Johanna Nukari asteli kisalavalle perjantaina, Johannan ja Kim Rejmanin parisarjassa kisattiin lauantaina ja Kimin yksilösarja käytiin sunnuntaina. Kim Rejman sijottui yksilösarjassaan 11. sijalle. Johannan ja Kimin parisarjassa ei tullut jatkopaikkaa semifinaalista finaaliin ja lopullinen sijoitus 10.

Johanna Nukari voitti suorituksellaan yksilösarjassaan MM-pronssia! Seura onnittelee huikeasta suorituksesta Johannaa. Alla vielä Johannan haastattelu voiton jälkeisistä tunnelmista, sekä kilpailemisen tulevaisuuden näkymistä.

Mitkä fiilikset on nyt?
– Hieman ristiriitaiset tunteet on MM-pronssista. Edellisen online-MM hopean jälkeen mitalin kirkastaminen oli tietenkin toiveissa. Nyt vähän jännitys pääsi suorituksiin asti, enkä saanut niin itsevarmoja ja vakaita esityksiä kuin olisin halunnut. Näillä suorituksilla kirkkaammat mitalit menivät ansaitusti muille, ja siinä mielessä pronssi oli nyt se taso, millä tein. Arvokilpailumitali on aina kuitenkin hieno saavutus, ja sitä ilman muuta arvostan. Yksi keskeinen ero MM-kisassa verrattuna EM-kisaan on se, että EM-kisassa vain U30 ja U40 -sarjoissa käydään kilpailu ns. elimination-tyyliin, eli kaksinkamppailuina alusta loppuun. MM-kisassa jo toista kertaa peräkkäin (pois lukien online-MM välissä) kisattiin niin, että kaikissa muissakin sarjoissa normaalin preliminääri- ja/ semifinaalikierroksen jälkeen finaali käydään elimination-tyyliin. Se tekee pelistä siinä mielessä mielenkiintoisen, että voitettavana on vain yksi vastustaja kerrallaan ja taktikointiinkin on mahdollisuus. Elimination-tyylillä poomseja tulee enemmän ja kaksinkamppailukierrokset etenevät finaalissa nopeasti. Tätä kannattaisi jatkoa ajatellen välillä harjoitella, kun tämä kisamuoto näyttää muuten tulevan vastaan vain kerran kahdessa vuodessa!

Ketä haluaisit kiittää/muistaa tai ketkä on mahdollistaneet tai auttaneet omaa kilpailemista?
– Haluan kiittää valmentajaani Essi Labartia, jonka kanssa olemme jo vuosia tehneet työtä ymmärtääksemme, mitä arvostelulaji poomsessa menestyminen tosi asiassa vaatii. Essi tuntee lajin huipputason ja minut jo niin hyvin, että tietää miten parhaiten tukea minua tärkeillä hetkillä. Siksi olikin todella hienoa, että Essi pääsi mukaan myös MM-kisareissuun. Arvokisoissa läheskään kaikilla ei ole mahdollisuutta saada omaa henkilökohtaista valmentajaa mukaan, joten olin todella onnekas, että Espoo Hwarang Team tuki myös valmentajan mukaan lähettämistä. Kaiken kaikkiaan haluan kiittää seuraani Espoo Hwarang Teamia, joka on tukenut kilpauraani jo vuosia merkittävällä tavalla. Arvokilpailumitaleille asti eteneminen on vaatinut myös monien muiden tukea ja osaamista, muun muassa Suomen kokenein IR-tuomari, näissäkin MM-kisoissa tuominnut Tatu Iivanainen on pyyteettä jakanut osaamistaan ja tärkeää tietoa tuomareiden näkökulmista. Maajoukkueen toiminnassa kantavana voimana on viime vuodet toiminut joukkueenjohtaja Vesa Suomalainen, jonka apuun voi aina luottaa. Ja tietenkin täytyy kiittää päävalmentaja Erik Pohjosta, että valitsi minut maajoukkueeseen. Kaiken oman osaamisen taustavoimana toimivat myös seuramme liikesarjakilpailijat, joiden ohjaaminen antaa itsellenikin loputtomasti ahaa-elämyksiä ja joiden motivoinut harjoittelu ja määrätietoinen kilpaileminen kannustaa myös minua kehittymään. 

Mikä on seuraava tavoite?
– Olen ajatellut jatkaa kilpailemista niin kauan, kun se tuntuu mielekkäältä. Huomasin, että MM-kisojen jälkeen ajatukset lähtivät pian kohti seuraavaa maalia, eli ensi vuoden EM-kisoja. Ei kai se muu siis auta, kun jatkaa harjoittelua, yrittää parantaa suoritusta kaikilla osa-alueilla ja lähteä seuraavissa EM-kisoissa tavoittelemaan hallitsevan maailmanmestarin päänahkaa, sillä maailmanmestaruus tuli tässä sarjassa pitkästä aikaa Eurooppaan, Espanjaan.