Ottelun U15 Euroopan mestaruuskilpailut 2021 Tallinnassa: Bugralle Euroopan mestaruus

Written by Simo Siltanen on August 27, 2021

Tallinnassa on kuluneella viikolla (vko 34) järjestetty useita kansainvälisiä taekwondo-ottelukilpailuja. Arkiviikolla 24.-27.8. Tallinnassa oteltiin U21-, U15- ikäluokkien Euroopan mestaruuksista. Seurastamme mukaan oli valittu Suomea edustamaan Inari Susiluoto U15 -41kg ja Muhammed Bugrahan Akbabaöz U15 +65kg. Virallisesti Bugra edusti kilpailuissa Euroopan Taekwondounionin pakolaisjoukkuetta, sillä hänellä ei vielä ole Suomen kansalaisuutta.

Kuva: Roosa Närhi

Bugra aloitti kilpailu-urakkansa keskiviikkona 25.8. kroatialaista Roko Brantusaa vastaan. Ottelu oli tasainen ja päättyi vasta viimeisten sekuntien vartalo-osumaan Bugran eduksi 14-12. Toisen kierroksen ottelu ei osoittautunut yhtä tiukaksi ensimmäisen kanssa, vaan Bugra otti valkovenäläisestä Aliaksei Davidovichista rutiininomaisen 16-2 voiton ja varmisti tässä vaiheessa itselleen jo mitalin. Välieräottelussa vastaan asteli turnauksen ensimmäiseksi rankattu ukrainalainen Matvii Forostiuk, jolle Bugra oli hävinnyt 19 pisteen erolla edellisessä kilpailussaan kesäkuussa Sofiassa. Virheistä oli kuitenkin otettu oppia ja tällä kertaa Bugra otti selkeän 13-4 voiton ja eteni Euroopan mestaruuskilpailuiden finaaliin. Finaalia ei kuitenkaan päästy ottelemaan kreikkalaisen vastustajan loukkaannuttua aiemmissa otteluissaan ja Bugralle tämän myötä koko kilpailun voitto. Euroopan mestaruuskilpailuiden mitali itsessään on huikea saavutus, Bugra otti näistä kilpailuista vielä kirkkaimman sellaisen ja kantaa nyt hallitsevan Euroopanmestarin titteliä U15 +65kg sarjassa. Suuret onnittelut Bugralle hienosta saavutuksesta!

Kuva: Simo Siltanen

Inari otteli perjantaina 27.8. Hän on todistanut tasonsa moneen kertaan kuluneen vuoden aikana ottamalla kovia päänahkoja ja mitaleja kansainvälisillä kentillä. Inarikin tiedettiin hyvin potentiaaliseksi mitalikandidaatiksi, jos vaan kaikki menee kisapäivänä kohdilleen. Päivä alkoi ottelulla espanjalaista Judith Cordoba Herediaa vastaan. Espanjalainen aloitti vauhdilla ja osoitti kovuutensa siirtymällä vauhdilla 7-0 johtoon. Inari ei kuitenkaan siitä tuntunut hätkähtävän, vaan löysi omat pistepaikkansa ja vei itsensä selkeään johtoon vielä ennen ensimmäisen erän loppua. Tasainen kamppailu päättyi kuitenkin turnauksessa hopealle edenneen Espanjan voittoon lukemin 29-21. Pettymys oli luonnollisesti suuri, mutta itse ottelu oli Inarilta hyvä ja uusia näytönpaikkoja on luvassa vielä monia. Inarin valmennuksesta kilpailuissa kiitos Miki Krnjicille.

Kuva: Taina Susiluoto

Kilpailut Tallinnassa jatkuvat vielä viikonlopun ajan Tallin Open 2021 G1-turnauksen muodossa. Wondolta kilpailemassa ovat lauantaina kadeteissa ja junioreissa Ahmet Polat, Bugrahan Akbabaöz, Inari ja Otto Susiluoto, sekä sunnuntaina senioreissa Helmi Härkönen. Tsemppiä koko porukalle!

Kuva: Taina Susiluoto