Suuri vyökoetapahtuma 14.12. toi Wondoon noin 240 uutta vyöarvoa

Written by Tarja Röytiö on December 21, 2019

Aikuisten ylempiä vöitä suorittaneet tuulettivat läpäistyn kokeen päätteeksi.

Espoo Hwarang Team ja Helsingin Taekwondoseura järjestivät lauantaina 14. joulukuuta Espoon keskuksessa yhteiset värivöiden kokeet, joissa uuden vyöarvon sai kaikkiaan noin 240 harrastajaa ensimmäisen keltaisen natsan suorittajista aina uusiin punamustiin saakka. Nuorin, suurin ja varmasti myös innokkain ryhmä olivat 7-9-vuotiaat lapset, joita oli mukana lähemmäs sata. Lasten ja nuorten kokeet käytiin aamupäivän mittaan, aikuisten puoliltapäivin eteenpäin. Päivän aikana nähtiin niin spontaaneja riemunkiljahduksia kuin keskittynyttä taitojen esittelyäkin. Taekwondon ilo oli suorastaan käsin kosketeltavissa.

Wondon vyökokeissa lapset pääsivät näyttämään osaamistaan.
Kuva: Vladimir Vinnichuk

Seurojen yhteinen nimi jatkossa on Wondo

Vyökoepäivän muuta ohjelmaa olivat taekwondon eri osa-alueita esittelevä hauska ja vauhdikas näytös sekä seurojen uuden yhteisen nimen julkistus. EHT ja HTKD tunnetaan vastedes nimellä Wondo, jota on, kuten nimen esitellyt EHT:n puheenjohtaja Kari-Matti Lehti perusteli, helpompi huutaa vaikkapa kilpailujen katsomossa kuin EE-HOO-TEE-KOO-DEEtä.

Lauantain yhteisten vyökokeiden, uuden yhteisen lempinimen, uuden yhteisen brändin taustalla on jo muutamia vuosia jatkunut lähentyminen. Tiiviimpi yhteistyö alkoi vuonna 2012, kun seurat päättivät palkata yhteisen työntekijän, seurojen nykyisen valmennuspäällikön Simo Siltasen. Nykyään yhteisiä työntekijöitä on kaksi, kun Simo on saanut rinnalleen nuorisopäällikkö Mari Aallon. Seurojen harrastajille yhteistyö näkyy ennen kaikkea siinä, että harjoituksia on tarjolla enemmän kuin aikaisemmin eri puolilla pääkaupunkiseutua. Myös harjoituskavereita löytyy enemmän eri harjoitusryhmistä!

Vyökokeessa taitoja esiteltiin muun muassa potkimalla kohteeseen.
Kuva: Vladimir Vinnichuk

Nyt kun syksyn uurastusta on palkittu uusilla vyöarvoilla, on aika rentoutua joulun ja vuodenvaihteen merkeissä. Tammikuussa harjoitukset pyörähtävät käyntiin yli 70 eri harjoitusryhmän voimin. Myös uudet vyökokeet odottavat innokkaita harrastajia taas ensi vuoden puolella.

Lämpimät onnittelut kaikille uusille vyöarvoille!

Vyökokeita ohjasi yhteensä lähemmäs kaksikymmentä ohjaajaa.
Kuva: Vladimir Vinnichuk
Kokelaat valmistautuivat kokeeseen jokainen omalla tavallaan.
Kuva: Vladimir Vinnichuk