Wondo Multi European Gameseissa Sofiassa 2021

Wondon ottelijoista Otto Susiluoto (juniorit -48kg), Inari Susiluoto (kadetit -41kg) ja Bugrahan ”Bugra” Akbabaöz (kadetit +65kg) osallistuivat 10.-13.6.2021 välisenä aikana Multi European Games kilpailuihin. Kisat järjestettiin jo tutulla kaavalla ”kisakuplassa” eli koronatestatut urheilijat, valmentajat ja huoltajat pysyttelivät koko matkansa ajan hotellissaan, jossa myös itse kisat järjestettiin. Kilpailuja pääsi seuraamaan youtube-streamien kautta, sillä katsojia otteluihin ei päästetty. Kaikki kilpailuiden ottelut ovat edelleen nähtävissä Restrike IVR:n –kanavalta.

Torstaina 10.6. ottelu-urakkansa aloitti Bugra kadettien raskaassa sarjassa. Bugra on ulottuva ja voimakaspotkuinen ottelija, joka on osoittanut potentiaaliaan kuluneen kevään ja talven aikana. Hän on kotoisin Turkista ja on liittynyt Wondoon syksyllä 2020. Ensimmäisellä kierroksella Bugra kohtasi ukrainalaisen Matvii Forostiukin, jonka joutui toteamaan tänään paremmakseen. Matvii eteni lopulta sarjan voittoon asti. Valmentajan arvion mukaan pisteissä selkeästä tappiosta (28-9) huolimatta Bugralla löytyy kaikki tarvittava hänen voittamisekseen. Jännitys vei tänään parhaan terän tekemisestä ja tekemisen tarkkuudessa/fokuksessa oli selkeästi petrattavaa.

Perjantaina 11.6. kilpailuvuorossa oli Inari. Inari on kuluneen vuoden aikana kerännyt reippaasti kansainvälistä kilpailukokemusta ja oppinut myös voittamaan tällä tasolla matseja ja mitaleja. Säännöllinen kova treenaaminen ja lisääntynyt kokemus kantoivat hedelmää tälläkin kertaa uudessa painoluokassa (-37kg –> -41kg) Inarin ottaessa selkeän avausvoiton ranskalaisesta vastustajastaan Lyamna Saighista luvuin 27-10.

Toisessa ottelussa Inari joutui kuitenkin tunnustamaan turkkilaisen Evin Ruveyda Nurin paremmakseen luvuin 36-15. Inarilta kuitenkin hieno osoitus taistelutahdosta, sillä toiseen otteluun meneminen oli ylipäätään epävarmaa ensimmäisessä ottelussa tulleesta kipeästä osumasta johtuen.

Viimeisenä wondolaisena ottelemassa oli Otto, jonka kilpailupäivä oli sunnuntai 13.6. Kansainvälisten mitalien valossa Otto on niittänyt jo hyvin menestystä aiemmin. Varsinkin kadettien ikäluokassa Otto ehti saavuttaa useita kv-tason mitaleja ja muun muassa 5. sijan ikäluokan EM-kilpailuissa. Junioreiden kategoriassa mitalitili on vielä tosin avaamatta, eikä se valitettavasti auennut vielä tämän kisan myötä. Otto otteli kuitenkin ihan hyvän ottelun saksalaista Viktor Huslevia vastaan, mutta hävisi 11-17. Vastustajan puolustus toimi hyvin ja pisteenteko oli hankalaa. Oton tuloksista ei ole vielä kaaviota saatavilla.

Tällä kertaa ei siis tarttunut wondolaisille mitaleja matkaan kilpailuista, mutta hyviä suorituksia ja otteluanalyysien kautta uutta tietoa kehityskohteista sen sijaan kyllä. Kiitokset Oton ja Inarin valmennuksesta kilpailuissa Miki Krnijicille! Ja tietysti muille suomalaisille ottelijoille, valmentajille ja huoltajille hyvän tsemppihengen luomisesta.