Wondon liikesarjakilpailijoille PM-mestaruus ja mitalisijoja

Written by Mari Aalto on January 23, 2023

Taekwondon pohjoismaiden mestaruuksista kisattiin tänä vuonna Helsingissä Urhea-hallissa 21.-22.12023. Lauantaina kisattiin ottelun mestaruuksista ja sunnuntaina oli vuorossa liikesarjakilpailijoiden päivä.

Yhteensä Wondon kilpailijat saivat yhden kullan, 6 hopeaa, ja 6 pronssia.

Team Finland, kuva: Sami Lonka

Valtavassa 27 hengen U30 naisten sarjassa Mia Knutsson nappasi upeasti pronssia. Anna Alatalo selvitti tiensä semifinaaliin ja sijoittui lopulta sijalle 13. Kerttu Salminen oli sijalla 15 ja Julia Korja 18, joten heidänkin taakseen jäi vielä melkoinen liuta kisaajia!

U50 naisten sarjassa Johanna Nukarille kultaa, Kati Kuosmaselle sija 7 ja Jenny Nymanille sija 8. U65 miesten kovatasoisessa sarjassa kaikki kirkkaimmat sijat menivät arvokisamitalisteille. Matti Huuskonen nappasi kuitenkin pronssimitalin ja Juho Metsälä oli sijalla 5. U60 miesten sarjassa Kim Rejman saavutti hopeaa.

U30 parisarjassa Mia Knutsson ja Frans Salmi (Turku) saavuttivat hopeaa ja kultakin jäi vain sadasosien päähän. Anna Alatalo ja Leo Lehti (Turku) sijoittuivat niukasti finaalin ulkopuolelle sijalle 9. O30 pareissa Johanna Nukarille ja Olli Siltaselle (Turku) myös hopeaa. Kati Kuosmanen ja Juho Metsälä nappasivat sijan 12.

U30 trioissa Mia Knutsson, Aino Kangasmaa (Lohja) ja Helmi Riuttala (Pori) ylsivät hopealle jälleen sadasosien päähän kullasta. Anna Alatalo, Kerttu Salminen ja Linda Räkköläinen (Hipko) täydensivät tulosta upeasti pronssillaan ja vielä kolmaskin triomme Julia Korja, Aino Koskinen ja Iiris Petäjä (Pori) oli hienosti sijalla 5. O30 trioissa tuli niin ikään tuplamitalit; hopeaa triolla Johanna Nukari, Niina Virtala (Manse) ja Triin Saviuk (Turku) sekä pronssia triolla Kati Kuosmanen, Jenny Nyman ja Marita Jaakkola (TU11).

Junioreiden triossa Henry Suoniitty, Frans Frangén (HNMKY) ja Alexader Andersson ylsivät hopealle. Henry Suoniitty ylsi omassa yksilösarjassaan 7. sijalle, ja parisarjassa Roosan kanssa 5. sijalle. Bao Boi Trieu saavutti pronssia sarjassaan junioritytöt. Triossa Bao Boi Trieu yhdessä Roosa Määtän (Hausjärvi) ja Aino Laukkasen (Nurmijärvi) kanssa ylsivät myös sarjassaan pronssille.

Kadettien parisarjassa Matleena Grönlund ja Luca Lonka (TU11) sijoittuivat 5. sijalle. Matleena Grönlund sijoittui omassa yksilösarjassaan 9.

Onnea kaikille hienoista saavutuksista! Ja kiitos valmennuksesta kuuluu tällä kertaa Jouko Kivinin ja Essi Labartin lisäksi hänen päävalmentajan roolissa organisoimalleen valmentajapoolille.

Kuvassa Mia ja Frans.
Kuvassa Matleena, Henry, Boi ja valmentaja Jouko. Kuva: Jouko Kivini