Wondo logo

Wondo

Wondo tarjoaa laadukasta taekwondo-opetusta

Wondo syntyi vuonna 2019 kahden pääkaupunkiseudulla toimivan seuran innosta tehdä yhdessä laadukkaampaa taekwondoa. Halusimme yhdistää voimamme, ja tarjota parempaa valmennusta ja palveluita jäsenillemme sekä laadukasta tukea ohjaajillemme. Yhteistyömme on iso asia ja olemme nyt Suomen suurin taekwondoseura – yli 40 ohjaajaa ja yli 700 taekwondoinia treenaa kanssamme. Haluamme kehittää toimintaamme ammattimaisemmin ja kunnianhimoisesti.

Wondon synty oli luonteva jatkumo kahden seuran pitkälle yhteistyölle. Helsingin taekwondoseuralla ja Espoo Hwarang Teamillä oli jo entuudestaan yhteinen ammattivalmentaja ja ottelukilpailijat kävivät yhdessä kisoissa. Seurojen arvopohja ja ajattelutapa olivat lähellä toisiaan. Usein kisapaikoilla emme enää edes tienneet kummasta seurasta kisaaja tuli – yhdessä harjoiteltiin ja kaikkia kannustettiin yhtä lailla.

Wondossa työskentelee tällä hetkellä kaksi täysipäiväistä palkattua liikunta-alan ammattilaista sekä kausittain vaihteleva määrä tuntityöläisiä. Paljon tehdään edelleen myös talkoohengessä kiitos monitaitoisen ja innokkaan jäsenkunnan. Pyrimme toiminnassamme korkeaan laatuun ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti.

Ytimessä liikkumisen ilo

Me Wondossa pidämme tärkeänä, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa taekwondoa. Toimintamme ytimessä on urheilun ja harrastamisen ilo. Ilmapiiri on avoin ja rento. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman moni liikkumaan aktiivisesti ja monipuolisesti, erityisesti lapset ja nuoret. Taekwondo on erinomainen valinta liikuntalajiksi sekä kuntoilijoille että kilpailijoille. Haluamme, että treenaaminen seurassamme on kohtuuhintaista ja meillä on vähävaraisille jäsenillemme vaihtoehtoisia ratkaisuja maksujen hoitamiseen. 

Molemmat seurat kuuluvat Suomen taekwondoliittoon ja harjoittaa kansainvälisen kattojärjestön World Taekwondon mukaista taekwondoa.

Espoo Hwarang Teamin lyhyt historia

Espoon Hwarang Team on perustettu vuonna 1994. Seurassa toimii yli 300 aktiivista jäsentä. Seuran pääopettaja on Tero Alén. Seurassa toimii yli 30 mustaa vyötä ohjaajina ja valmentajina.

Harrastajia on kaikenikäisiä nelivuotiaista aina kokeneisiin konkareihin. Mukana on paljon perheitä. Seura on kehittänyt erityisesti lasten ja nuorten toimintaa ja palkannut nuorisopäällikön opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Seura tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia jo alle esikouluikäisille.

Seuran toiminta on lähtenyt liikkeelle Olarin alueelta, mutta nykyisin toimintaa on aktiivisesti myös Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa.

Espoo Hwarang Team tarjoaa monipuolista ja laadukasta taekwondoa ja seurasta onkin ponnistanut maailmalle sekä ottelijoita että liikesarjakilpailijoita. Seura on saavuttanut useita SM- ja PM- mitaleja sekä EM-mitalit liikesarjoista. Seuralaisia on Suomen maajoukkuueessa.

Helsingin Taekwondoseuran lyhyt historia

Helsingin taekwondo seura perustettiin 1982. Seurassa on jäseniä noin 400 ja seuran pääopettaja on Henri Nordenswan, 6 dan. Muita opettaja-arvoja seurassa on neljä sekä heidän lisäksi harjoituksia ohjaa toistakymmentä eri ohjaajaa. 

Seurassa harjoittelee viikoittain satoja aktiivisia lapsia, naisia ja miehiä. Toimipisteet ovat seuran oma pääsali ’Dojang’ sekä kuusi eri toimipistettä lähikouluilla Helsingissä.

Seuran jäsenet ovat aina olleet aktiivisia ja suunnannäyttäjiä Suomen taekwondossa. Seuran ottelijat ja liikesarjakilpailijat ovat menestyneet erinomaisesti niin kotimaassa kuin ulkomailla aina EM ja MM-tasoa myöten.  Jäseniä on lisäksi Suomen maajoukkueessa. Seuran jäsenet ovat olleet johtavissa rooleissa suomalaisessa taekwondossa niin Taekwondoliiton puheenjohtajina, hallituksen jäseninä kuin myös tuomareina, kouluttajina ja ohjaajina.